!!! potong LEMAK !!!

Followers

Monday, August 8, 2011

Hari ke 4, 5, 6 & 7



as salam semua,

menu berbuka & bersahur adalah lebih kurang serupa klu tak ayam mesti ikan stim + sayur-mayur ...hehe malas haku nak taip cumanya berbuka pada hari ke 6 iaitu hari sabtu je saya makan nasi! hehe tetiba terliur nasi minyak + ayam masak merah + acar timun... mak saya masak ye, saya tukang tulun kupas kulit bwg etc je la... erkk sedap gilak...tp pasai en somi dah bising2 ingatkan misi PROGRAM DIET RAMADHAN pasrah je la makan 1 senduk je nasi minyak yg sedap itu.... eee potong betul lah dia tu....

oh ya, saya bgtau dulu ye..hehe bahan bukti takde lagi...ptg ni atau pg esok saya amik gambo ye... hehe hari2 saya dok naik turun penimbang....akekekeke al-hamdulillah hasilnya sgt memuaskan hati, cuma tak nampak tang mana yg susut or surutnya... seminggu berpuasa ni disamping mengamalkan diet, saya berjaya turun sebyk 3 kg... now berat saya dah 66kg.... al-hamdulillah x sabar nak tgk jarum tu ke angka 60kg! harap2 berjaya.


amin...

4 comments:

azrin_zelina said...

macam mana nak baca blog kamu ye, pasai iklan nuffnang tu telah menutup entry kamu....hehehehehe

azrin_zelina said...

hehee,lin bukak guna chrome baru leh baca...agaknya kt pc lin ni kot yg problem kalau bukak pakai intenet explorer

Mia-Ina said...

wah sue dh turun 3 kg tue..tahniah berjaya x mkn nasi..mia?mmg x boleh..kena sentuh gak nasi..takut syawal terbabas menipu diri..sbb akan sentuh nasi as usual..pepun tahniah memberansangkan keputusan awal...chaiyok sue

< Dieter Sue > said...

mia-ina : hehe terima kasih.. kite slow2 cuba makan nasi sehari sekali jer.. lepas raya say aingat nak menten mkn tghari jer..mlm mkn roti or biskut...sampai dpt berat yg sesuai ngan BMI... insya-Allah kite kena sentiasa positif... mesti berjaya..jom usaha sama2 :)

Related Posts with Thumbnails