!!! potong LEMAK !!!

Followers

Thursday, December 31, 2009

2010....

hi all,

salam sejahtera...lama aku x hapdetkan..aku agak bz..tp misi diet tetap berjalan dgn lancar... cuma..hehehe aku nak bgtau... aku rasa mcm nak mkn nasi mlm ni.... hahahaha sila gelak guling2 ye... pasalnya...mlm td aku p pasar malam....tetiba tnampak ikan sungai...fav tu... dl aku org susah.,.skrg pun susah gak...tp xde la mcm dl.. abah aku mmg rajin ke sungai menjala ikan..utk buat mkn + jual pd jiran2... laku tau...km pun masa kecik2 rajin ikut abah p menjala... sonoknya..semua tu tinggal kenangan...abah dah dekat 2 thn meninggal :( rindunya pada abah...

km juga biasa mkn landak, rusa & kancil..abah aku ada senapang okeh... so blh berburu... sedapp yummeh... owhh terliur la...

ok berbalik semula pada cerita asal.. oleh kerana aku dah terbeli ikan sungai smlm bersama petai..dan mak aku pun ada kt umah.. aku suh dia masak gulai lemak cili api ikan sungai + petai.. hehehe...maka dgn itu aku terpaksa makan nasi malam ni... okeh sekian... selamat tahun baru buat korang :) diet jangan x diet

Wednesday, December 23, 2009

antara makanan yg aku makan

ye aku tahu x bape nak bkhasiat..tp ni je kdg2 aku sempat msk... aku just ratah lauk2 ni... kdg2 ada gak aku buat sup ayam... setakat ni aku dah mkn nasik 2 kali ...muahaha... tp tiap kali mkn nasi just 3 sudu.... nak lepas tliur kata org... aku paling x tahan klu ada sambal belacan... kalah betoi rasanya....

overall setakat ni..menu utama aku ialah bihun... hari2 aku makan bihun sup masa lunch.... jgn sampai 1 tahap..sampai ke tua aku x leh tgk bihun lagi sudahlah... ngeri tu....

Wednesday, December 16, 2009

mahal gak nih


2 benda ni je dah dekat rm8 ... nak jg kesihatan la konon nya... dah 16 hari aku x mkn nasi.. berat aku masih blm turun... tp aku x keciwa pasalnya.. aku x bsenam.. hek hek hek..xpe2 aku akan cari masa gak nak buat semua tu.. skrg ni aku jg pemakanan aku dl.. buah2an mmg kena amik..cuma xde la aku tulis dlm apa yg aku mkn tu.. buah2an tu selingan...antara waktu mkn yg aku amik... ok kwn2 mari kite bdiet secara sihat... jgn pk kan sgt pasal angka pd penimbang itu..

Monday, December 14, 2009

sob sob sob

xde apa nak hapdet... just nak bgtau..mak aku sgt menyokong anaknya utk tdk makan nasik!!! huhuhu...dia siap buatkan lempeng utk aku masa aku blk raub ujung mmgu baru ni... sggh terharu okeh.... sayang mak :) al-hamdulillah sejak x mkn nasi aku bebas drpd gastrik ...syukur sgt2 klu dl..lambat mkn je mula la perut buat hal... skrg xde lg.... maybe pasal otak telah di set yg aku x leh makan nasik..so perut aku sgt mulia.. hahahahaha... al-hamdulillah ..syukur2....

11/12/2009
pagi - roti bakar sapu jem 2 keping + vico panas
tghari - bihun sup + kopok lekor + bandung
mlm - ratah lauk-pauk + air suam

12/12/2009
pagi - cekodok pisang + teh o panas
tghari lempeng + 1 mangkuk sayur + air suam
ptg - bihun + teh o panas
mlm - bihun + lauk-pauk kenduri + air suam

13/12/2009
pagi - roti 2 keping + teh o panas
tghari - lauk-pauk kenduri + sirap
ptg- sosej + air nestle bliss
mlm- roti + susu

Friday, December 11, 2009

biskut sedapppppppppppppppppp

pic ehsan en. gogel eh

boleh kata aku makan biskut ni hari2...insya-Allah selagi x jemu... cicah plak ngan vico panas...sedap hokehhhhhhhhhhhhhhhhhhhh ada byk jenis tp aku pilih hi-fibre pas abeh ni nak try hi-iron plak arr..

Thursday, December 10, 2009

bihun bihun dan bihun lagik

hohoho sejak aku berdiet nih..makanan asasi aku ialah BIHUN air dah tentulah air masak + minuman yg bergula sket... klu x mau pengsan aku... so far setakat ni ..x jemu lagik makan bihun... berat br turun 500 gram... hek hek hek..usaha tangga kejayaan...sabar2.... blm mula bersenam pun..


08/12/2009
pagi - biskut 4 keping + air vico panas

tghari - bihun + air just apple + eskrem cornetto

ptg - cucur udang + nescafe O panas

mlm - sup sayur + air suam


09/12/2009
pagi - bihun goreng + ayam goreng + teh o panas

tghari - bihun sup + air suam

mlm - yong tau fu + air apple


10/12/2009
pagi - roti sardin + tauhu goreng + teh O panas

tghari - bihun sup + air suam + sepotong betik

ptg - biskut + vico panas

mlm - tatau lagik..esok br aku hapdet muahahahaha

Tuesday, December 8, 2009

makan apa ya??

04/12/2009

pagi - bihun + teh o

tghari - buah jambu madu + burger mcD :P hahaha

mlm - Char Kuew Teow + air suam


05/12/2009

pagi - roti sapu jem 1 keping + teh o

tghari - buah-buahan + air masak

ptg - kfc 2 ketul + air stoberi

mlm - roti + air suam


06/12/2009

pagi - roti + telor mata + teh O

tghari - ratah lauk-pauk + sup bayam 1 mangkuk + air rebena

ptg - buah-buahan

mlm - roti canai 1/2 keping + teh O


07/12/2009

pagi - bihun + daging burger :P + teh O

tghari - burger king muahahahaha

mlm - Kuew Teow sup + air sirap suam

Friday, December 4, 2009

apa yg sy makan pada 03/12/2009

pagi - bihun goreng + teh o

tghari - bihun sup + bubur labu + air suam

ptg - apple pai + air suam

dinner - roti sapu jem 1 keping + susu

Thursday, December 3, 2009

apa yg sy makan pada 02/12/2009

pagi - mee goreng + teh o panas

tghari - bihun hailam + roti john + air suam

ptg - biskut 2 keping + air suam

mlm - yong tau fu + air suam + susu

Wednesday, December 2, 2009

al-hamdulillah

smlm aku bjaya mengharungi 1st day without nasi dgn jayanya... klu perlu aku akan makan nasi gak tp sket jer..pasalnya..tahap kesihatan aku x mcm org normal... aku ni kurang gula sket je terus rasa kebas2.. dl aku penah kurang gula yg gile2 lah.. sampai aku pening + loya.. dr. pun check gula dlm darah aku.. korang tahu bape??? 1.4 jer.. dr kata klu bwh pada 1 aku akan koma.. aduss sentap aku.... aku rasa dia naik 1.4 tu pun pasal aku br lepas minum teh o...

aku ni mmg dr dl lg x suka manis.. masalah betoi.. dl masa blajar pun aku penah pitam dlm bas... pasalnya pd tu aku just bfast mkn megi kosong.. minum air kosong... bising dr..hahaha masa tu pusat kesihatan masih lg di kolej seroja 2.... hurmmm sejal tu aku sentiasa beringat kena cpt2 minum benda manis klu dah rasa kebas2.. dr suh aku mkn gula2 je...setiap bape jam sekali.. tp aku ni malas.... hahaha kdg2 aku sakit kepala yg dasyat..sebab kurang gula... nape aku kata dasyat?? sebabnya time dah kena tu klu x cepat mkn ubat..aku akan sakit kepala yg mmg rasa mcm aku nak toreh je kulit kepala..time tu mkn la ubat apa pun..x jalan.... seksa sggh...

mcm2 penyakit aku kan... dugaan aku... dl zaman sekolah x yah kira la..2-3 bulan sekali aku msk wad..kt hkl plak tu... sian mak aku ...

ni menu aku mkn smlm...diet sgtlah konon...hahahaha

pagi - bihun goreng + tempoyak ikan patin
lunch - burger mcd :P
ptg- roti bakar
mlm - sp sayur
+
1 mug susu anlene

Tuesday, December 1, 2009

hari yg di tunggu ???

yiehaaaaaaaaaa adalah dgn ini ingin aku istiharkan bahawa hari tanpa nasi km bertiga telah bmula pada hari ini .... moga kami berjaya aminnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
Related Posts with Thumbnails