!!! potong LEMAK !!!

Followers

Monday, November 30, 2009

Oh NO!!!!


mulai esok 1 Disember 2009 aku dah x leh mkn nasi selama 3 bulan... mampukah aku??? insya-Allah

Thursday, November 26, 2009

Menu hari ini


apam manis... sedap..aku suka, dah adjust jd kurang manis...senang nak buat + mengenyangkan..yummehhhh

Wednesday, November 25, 2009

diet diet diet



diet sudah bermula...hahaha ok x klu mkn biskut ni jek??? hehehe gurau je..gilo apa... comelkan biskut ni? x leh mkn byk pasal byk gula... dah bape kalori dah tu.... so makan setiap satu sudah..

Tuesday, November 24, 2009

Nuffnang oh Nuffnang

tadi aku baca kt sini pasal nak naikkan duit kt nuffnang... hehehe ni blog kwn aku TIE namanya.. ada masa nanti aku nak cubalah... manalah tahukan.. kot2 jadi kenyataan...yiehaaaaaaaaaaa

buat masa ni aku tersangatlah bz nya.... ni pun aku dgn jayanya mencuri masa utk menghapdet..keh keh keh... maybe aku kena buat autopublish la pasni... time opis mmg x sempat beb... tp camne aku nak komen blog org... mlm adalah sgt terhad masa yg ada... hurmm ada idea x??? klu aku x komen blog org maka x masyuk lah kan...

heppppppppp diet tetap diet hokeh...n3 ni selingan jek.. :P

Monday, November 23, 2009

sakit mata


16-20 Nov 2009 aku MC pasal sakit mata!!! adoi lamakan.. ni pun x baik betoi2 lagi... tp aku dah malas nak MC..aku harap xde la jangkit kt sapa2 kt opis ni..klu x mampus org marah haku.. huhuhu....

sapa yg penah sakit mata tau la sakitnya..nak tunduk pun takot.. rasa nak tcabut bijik mataku... nanti aku tepek pic bijik mata aku... lupa bw kabel kamera plak hari ni... aku x byk amik pic pasal sakit la ..nak baring je keja aku.. nak tgk tv xleh.. nak membaca pun x bleh... bygkanlah.. hazabb tu br sakit mata kan....

dr plak bleh bg salah ubat... adoiiiiiiiiiiiiiiii x pasal2 mata aku main teruk tau... nanti aku cerita panjang pasal ubat2 ni.. chaittttttt x pasal2..nasib baik x yah sampai cuci mata..klu x haru weii..

x lama lg dah nak msk bln 12... x leh mkn nasi dah... hek hek hek...harap2 aku bjaya...aminn

Thursday, November 12, 2009

siakap stim limau














ini adalah menu aku mkn malam tadi... sedap gile.. aku mmg suka stim limau nih..nak masak siakap stim limau ni senang je.. stim cam biasa bila dah masak..angkat pastu br perah limau/lemon..pastu tabur tomato + cili yg dipotong dadu... senangkan???

Wednesday, November 11, 2009

^_^ hi all..

wah smgt haku ni... xde apa just nak bgtau aku skrg makan nasi 1 hari sekali jek.. hek hek hek nak buat psediaan la katakan... aku doa sgt agar aku bjaya.. dulukan..dulu-dululah ye.. berat aku 42kg je.. huduh benor... pastu nak kawen aku target 45kg.. naik okeh.. pastu aku target lg 48kg.. oklahkan just nice.. xdela kering sgt.. pastu peknen terus naik sampai jd 70++kg.. hohoho pastu turun jd 56kg..pastu start thn lepas tambah lg 10kg.. bayangkanlah...mau x ngeri aku... aku harap aku dan kawan2 aku bjaya... amin amin amin ya Allah...

Tuesday, November 10, 2009

mari berdiet secara sihat

al-hamdulillah diatas kesedaran yang tinggi terhadap berat badan aku yang makin menjadi maka terhasillah blog ni. blog ini bertujuan agar aku sentiasa ingat akan target aku utk mengurangkan berat badan...bukan nak kurus ye nak kurang sket je... ngeri woo bila ngat semula dlm masa x sampai 3 tahun berat aku boleh naik sampai 20kg!!! huhuhuhu okeh sebenarnyakan belum sampai masa nya aku berdiet ..tp aku buat blog ni awal2lah supaya aku x tpesong ..buat masa ni aku dah kurangkan pengambilan nasi.. xde la tkejut perut aku nanti..hek hek hek

aku target nak mula 1/12/2009 .... makanya blog ni belum rasmi lagilah ye.. insya-Allah pasni aku akan tepek apa sahaja yang aku makan, dan hari2 aku akan cuba tulis apa yang aku makan bserta kuantiti, senaman aku serta seminggu sekali berat terkini aku...

benda yang paling berat yang aku rasa tak berapa nak boleh buat ialah x boleh makan NASI !!!tp aku akan cuba sehabis daya gak ... ni kira aku amik inspirasi dari kwn2 yang masuk cabaran 99HTN tu lah.. terus smgt aku tau nak gak kurangkan berat badan aku ni.. moga2 aku berjaya..aminnn...

kepada kawan2 dietku.. korang tahu siapa korangkan.. go go go..by the time dieter gak tu nak naik pelamin.. kite pasti gojes..aminnn..
Related Posts with Thumbnails