!!! potong LEMAK !!!

Followers

Tuesday, August 2, 2011

PROGRAM DIET RAMADHAN- Day 1



as salam semua,


lama tak hapdet blog dietku ini.. maknanya, mmg x berdiet ler akekekeke nasib baik mmg dok baca blog INI apa lagi bila ada plak PROGRAM DIET RAMADHAN terus smgt nak join...mudah-mudahan berjaya la kurangkan sket berat badan... saya ni penakut nak amik2 ubat ni...huhu konon2 nak diet semula jadi tp teknik pun tak berapa nak betul... huwaaa mahal rupanya makanan utk org berdiet ni....

semalam 1/8/2011 hari pertama program ini. so nak hapdet menu berbuka dan bersahur semlm.

berbuka:
sayur campur 1 mangkuk (besar)
ayam masak stim (4 ketul kecik2)
air suam + air tembikai ( xde gula)
kuih bingka pandan 1 potong
kurma 1 biji ( saiz XXL)

sahur :
nasi satu senduk ( anggaran dlm 5-6 suap)
ikan selar masak kicap + ulam & sambal belacan
teh o + air suam


al-hamdulillah perut masih ok.... minta2 kepala x sakitlah... paling best en suami + mak sgt penyokong usaha diet ini agaknya dah penat dgr saya dok ckp nak diet...nak diet tp buatnya tidak pun......miahaha lepas solat isya' terus pengsan ....klu tgk tv kompom perut lapo semula...maka tido adalah lebih baik..ok sekian untuk hari ini.

oh lupa nak bgtau .. berat saya pada 1 ramadhan ialah 69 kg ! nangis disitu...ni berat badan last time nak beranakkan cik annur....

tidakkkkkkkkkkkkkkkkkkkk


kalau saya x bz saya try hapdet hari2 apa yg saya mkn utk berbuka dan bersahur...klu bz maybe 2-3 hari sekali saya hapdet. sila memberi komen yg memberangsangkan ye. terima kasih.

2 comments:

Mama Tun Nur Safiya said...

hi...hope berjaya ekk..saya pun tengah berusaha kurangkan berat nih...

Gettin'newConchita said...

haliuu there...
sy suda follow hehe..
gd luck for pdr k..
jom sma2 bjuang hehehe...

Related Posts with Thumbnails